En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik yahut dairesel bir koruma içre bulunan spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana iye yahut bedii telaşların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı ivedi durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın yönı rabıta yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının yoklama altına hileınması kolaylaşır ve henüz bir tomar pert vermesi önlenir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin uygulayım ve başka özellikleriyle yanında konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki can sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Bapların skorsı da insanoğluın çokluğuna nazaran olabilir başüstüneğunca arttırılmalıdır.

Yangın Bapsı omurga amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike takkadak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.

Daire nüshası 4’ten çokça olmayan oturma fakatçlı binalar için yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Uygulamalarında kanatlardan biri çakılı öbürü hareketlidir. Mıhlı kanada alt üst sürgü ve peş karakol uygulandığı üzere, amudi panik pas uygulanarak her dü yangın kapısı kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak daha bir araba insanın geçişine yada tahliyesine imkân verir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut farklı bir ivedili durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak bileğildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı saf opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik kanat ile henüz pıtrak kullanım katkısızlanabilir.

Report this wiki page